Villa Kabaal verzorgt bijzondere en originele workshops voor volwassenen. Er zijn tal van mogelijkheden voor creatieve en culinaire activiteiten

Onderstaande arrangementen kunnen geboekt worden voor groepen vanaf 6 personen. Individueel inschrijven is helaas niet mogelijk.

Mogelijke Workshop-arrangementen

(algemene informatie over het arrangement is te vinden onder de workshop mogelijkheden)

 

taart

Workshop Taartdecoratie: Tijdens deze workshop komen alle onderdelen van taart maken en decoreren aan bod. De basis is een 10-12 persoons taart van biscuit. Deze taart gaan we vullen met een jamlaag en room, en smeren we daarna af. Vervolgens bekleden we de taart met een laag fondant of marsepein die u eerst heeft gekleurd met kleurstof naar keuze. De basistaart is af en moet nu worden gedecoreerd. Na een duidelijke uitleg waarin diverse mogelijkheden aan bod komen (plaatjes maken, boetseren, uitsteken e.d.) gaan we aan de slag. Er liggen diverse boeken en voorbeelden ter inspiratie en er zijn voldoende materialen zoals uitstekers en tooltjes aanwezig. Voor de decoratie gebruiken we marsepein en wat toevoegingen zoals glitters en fondant. Voor elke deelnemer is er een taartdoos waarin de taart mee naar huis kan worden genomen. De workshop duurt circa 3 uur. Gebruik van koffie, thee en eventueel wat frisdrank is inbegrepen.

 • Prijs per workshop t/m 6 personen: € 210,- op basis van een marsepein bovenlaag en decoratie van marsepein. p.p. extra: € 35,- Bij een groep van >12 personen wordt de prijs p.p. extra € 30,-p.p.  ( dus 210,- + 30,- p.p. extra )

choc

Workshop fun with Chocolate: Plezier met chocolade is het motto van deze workshop. De basis is heerlijke Belgische chocolade in 3 variaties: wit, melk en puur. Daarnaast zijn er diverse vullingen zoals witte crème, hazelnoot praliné, caramel e.d. Het eerste deel van de workshop bestaat uit het bekleden van chocoladecups en bonbonvormen. Deze worden teruggekoeld en daarna voorzien van vullingen en toevoegingen zoals noten, marsepein en pinda’s. De cups worden aan de bovenkant nog gedecoreerd met sprinkels, noten, glanspareltjes, marsepein figuurtjes e.d. Na een korte pauze vervolgen we met het tweede deel van de workshop. Tijdens dit deel kunt u creatief aan de slag met het maken van pindarotsjes, chocoladesoesjes, chocoladewafels, chocoladefiguurtjes en meer!!. Na terugkoelen worden alle maaksels in een gebaksdoos geplaatst en mogen mee naar huis. De workshop duurt circa 2.5 uur. Gebruik van koffie, thee en eventueel wat frisdrank is inbegrepen.

 • Prijs per workshop t/m 6 personen: € 210,- . Prijs per workshop t/m 8 personen: € 225,- / p.p. extra: € 25,- Bij een groep van >12 personen wordt de prijs p.p. extra € 20,-p.p.  ( dus 225,- + 20,- p.p. extra )

Workshop cupcakes decoreren: Bij deze workshop zijn er p.p. 8 heerlijk vergebakken cupcakes aanwezig. Deze worden eerst voorzien van een bovenlaag van fondant en daarna gedecoreerd met marsepeinen uitsteekfiguurtjes, geboetseerd figuurtjes en glanspareltjes. Tenslotte worden alle maaksels in een gebaksdoos geplaatst en mogen mee naar huis. De workshop duurt 2.5 uur. Gebruik van koffie, thee en eventueel wat frisdrank is inbegrepen.

 • Prijs per persoon per workshop € 25,- ( minimaal 8 deelnemers )

rozen cupcake 4

Workshop Rozen cupcakes:

Tijdens deze heerlijke 2.5 uur durende workshop leert u perfecte rozen te maken van marsepein en fondant. Na afwerking met kelkbladeren worden ze op cupcakes geplaatst ( circa 8 p.p. ) die we hebben voorzien van een fondantlaag. Tenslotte werken we het geheel af met eetglitters, pareltjes e.d.

 • Prijs per persoon per workshop € 25,- ( minimaal 8 deelnemers )

vogelhuisje-versieren

Workshop Vogelhuisje pimpen:

Superleuke houten vogelhuisjes worden gepimpt met behulp van vrolijke kleuren decorpaper en p@k en pl@k lijm. De buitenkant wordt voorzien van een vrolijke print. Hierna wordt het huisje afgewerkt met kant, lint, stoffen en decoratie.

 • Prijs per persoon per workshop € 25,- ( minimaal 8 deelnemers )

Workshop Mozaïeken: Een bijzonder inspirerende workshop voor de creatievelingen!! We werken met tegelscherven die op maat geknipt gaan worden en samen met leuke details zoals glassteentjes en spiegeltegeltjes op een basisvoorwerp worden gelijmd. Standaard krijgt u het voegsel in een zakje mee. Na droging kunt u thuis zelf voegen. Tijdens deze workshop kan worden gekozen uit:

 • Mozaïeken van een dienblad en onderzetters
 • Mozaïeken van het deksel van een houten opbergdoos
 • Mozaïeken van een aardewerken schaal
 • Gezamenlijk project zoals wandplaat of tafeltje

De workshop duurt circa 3 uur. Gebruik van koffie, thee en eventueel wat frisdrank is inbegrepen.

 • Prijs per workshop t/m 6 personen: 240,-  /p.p. extra : € 30,- p.p.

wraparmbandje

 

Workshop Sieraden: Tijdens deze gezellige workshop maken we 2 sieraden. De keuze kunt u bij reserveren aangeven. Deze keuze geldt voor de gehele groep.

 • Ketting maken mbv de ketteltechniek + tashanger maken
 • Ketting van zwevende kralen + sleutelhanger
 • Armband maken met jasseron-techniek + sleutelhanger

Tijdsduur van de workshop is circa 3 uur. Alle materialen incl. kralen en maximaal 3 bedels p.p., gebruik van koffie, thee en eventueel wat frisdrank zijn inbegrepen.

 • Prijs per workshop t/m 6 personen: € 210,- p.p. extra: € 30,-

badzout

Workshop Badproducten: Tijdens deze workshop maken we een pot vol badzout in diverse kleuren en daarnaast een bijzonder leuke zeepketting. Het badzout wordt verdeeld en gekleurd. Daarna een geurtest waarbij we proberen diverse geuren te herkennen. Als de favoriete geur is gekozen wordt dit toegevoegd aan het badzout. Na droging wordt hiermee een pot gevuld en voorzien van een label. Na de koffie en theepauze gaan we aan de slag met kraaltjes, lintjes en stukjes heerlijk geurende zeep. Met behulp van deze materialen maken we één lange of meerlijnige of twee iets kortere mooie zeepkettingen. Een mooie decoratie voor uw badkamer!! De workshop duurt circa 2.5 uur. Gebruik van koffie, thee en eventueel wat frisdrank is inbegrepen.

 

Daar het met een groep niet mogelijk is om alle kleuren beschikbaar te hebben kunt u ( per groep ) voor het onderdeel zeepketingen kiezen voor een thema met bijpassende kleuren. U kunt een keuze maken uit de lijst hieronder:

 • Romantisch: Lichtgrijs/antraciet/wit/zwart/lichtrose, aangevuld met zilveren accenten
 • Mediterraan: Aquakleuren en wit aangevuld met schelpen en raffia
 • Holland: Rood/wit/blauw/oranje, aangevuld met bv delfsblauwe kralen, klompje, molentje e.d.
 • Lente: Zachte pasteltinten zoals rose/wit/crème/lichtgroen/lila, aangevuld met bijpassende kralen en bedels
 • Bont: Diverse felle kleuren zoals rood/groen/blauw/geel/oranje aangevuld met gouden accenten
 • Naturel: Crèmekleuren aangevuld met mosgroen, zachtoranje en bruin, mooie kralen en mooie linten

Prijs per workshop t/m 6 personen: € 210,- p.p. extra: € 35,-

schmink

Workshop kinderschminken:

Een leerzame workshop voor ouders of begeleiders in de kinderopvang, die de basis willen leren van kinderschminken. We behandelen het gebruik van de materialen, opzetten van de meest gevraagde figuren en gebruik van effecten. Werkbladen zijn inbegrepen evenals gebruik van de schminkmaterialen. Een dagdeelworkshop is mogelijk evenals een dagworkshop. Tijdsduur: 3 uur of 6 uur.Inclusief koffie, thee, frisdrank en wat lekkers / bij dagworkshop ook lunch

Prijzen dagdeelworkshop (minimaal 6 personen):  € 210,-  / p.p. extra: € 35,-

Prijzen dagworkshop (minimaal 6 personen): € 360,-  / p.p. extra € 60,-

Vriendinnendag: Gezellige een dag met je vriendinnen, zussen of collega’s doorbrengen en daarnaast deelnemen aan leuke en leerzame workshops.

Tijd: 10.30 tot 16.30/17.00 uur dagschema:

 • Ontvangst met een koffie/theetafel met zoete hapjes (koekjes, chocolade e.d)
 • 1ste workshop culinair (zie keuzelijst 1ste workshop)
 • Lunchbuffet/pauze (lunch: diverse broodjes, krentenbollen, zoet en hartig beleg, kroketten e.d.)
 • 2de workshop creatief (zie keuzelijst 2de workshop)
 • Afronding met frisdrank, sapje en kleine hartige hapjes/zoutjes

(frisdrank, koffie, thee zijn onbeperkt beschikbaar)

Keuzelijst Culinaire Workshop:

 • Taartdecoratie: 8 persoonstaartje wordt gevuld, afgesmeerd en vervolgens bekleed. Daarna rijkelijk voorzien van marsepein figuurtjes die geboetseerd of uitgestoken worden. Iedereen maakt 1 taart en neemt deze in een taartdoos mee naar huis!!
 • Fun with Chocolate: Met overheerlijke Belgische chocolade (puur/melk en wit) als basis en daarnaast allerhande andere ingrediënten maken we verrukkelijke creaties zoals pindarotsjes, gevulde chocoladecups, chocoladelollies, chocolaatjes in vormen, chocoladewafels en chocoladeflikken. Voor iedereen is er een doos vol lekkernijen om mee naar huis te nemen.
 • Workshop cupcakes ( normaal of rozen )

Keuzelijst Creatieve Workshops:

 • Mozaieken: Een houten gebruiksvoorwerp zoals een theedoos of dienblad wordt voorzien van een ontwerp. Vervolgens knippen en lijmen we de stukjes mozaiëk. Voegsel en handleiding om te voegen krijgt iedereen mee. Na het drogen van de lijm kan die thuis worden gedaan.
 • Vogelhuisje pimpen:Superleuke houten vogelhuisjes worden gepimpt met behulp van vrolijke kleuren decorpaper en p@k en pl@k lijm. De buitenkant wordt voorzien van een vrolijke print. Hierna wordt het huisje afgewerkt met kant, lint, stoffen en decoratie.
 • Sieradenworkshop: tas/sleutelhanger maken + oorbellen. Alle materialen incl. 2 bedels per persoon zijn inbegrepen.
 • Sieradenworkshop: ketting met zwevende kralen. De techniek wordt eerst uitgelegd en vervolgens gaan we gezamenlijk aan de slag. Kleur bepalen, kralen uitzoeken en vervolgens het geheel voorzien van een slotje. Een prachtig sieraad waar je nog lang plezier van zult hebben!!
 • Zeepkettingen: Na de lunch gaan we aan de slag met kraaltjes, lintjes en stukjes heerlijk geurende zeep. Met behulp van deze materialen maken we twee mooie zeepkettingen. Een mooie decoratie voor uw badkamer!!

Daar het met een groep niet mogelijk is om alle kleuren beschikbaar te hebben kunt u ( per groep ) voor het onderdeel zeepketingen kiezen voor een thema met bijpassende kleuren. U kunt een keuze maken uit de lijst hieronder:

 • Romantisch: Lichtgrijs/antraciet/wit/zwart/lichtrose, aangevuld met zilveren accenten
 • Mediterraan: Aquakleuren en wit aangevuld met schelpen en raffia
 • Holland: Rood/wit/blauw/oranje, aangevuld met bv delfsblauwe kralen, klompje, molentje e.d.
 • Lente: Zachte pasteltinten zoals rose/wit/crème/lichtgroen/lila, aangevuld met bijpassende kralen en bedels
 • Bont: Diverse felle kleuren zoals rood/groen/blauw/geel/oranje aangevuld met gouden accenten
 • Naturel: Crèmekleuren aangevuld met mosgroen, zachtoranje en bruin, mooie kralen en mooie linten

Prijs vriendinnendag t/m 6 personen: € 375,- p.p. extra: € 60,-

Algemene informatie Workshop-arrangementen

 • Workshops/feesten vinden over het algemeen plaats in onze workshopruimte. Het kan ook zijn dat deze in één van onze feestzalen plaats vindt. Per ruimte wordt er één workshop ingepland. Er lopen dus nooit twee workshops door elkaar heen. Bij grote groepen vanaf 30 personen is het ook mogelijk 2 ruimtes te reserveren of vanaf 40 personen de gehele locatie.
 • Workshops en vriendinnendagen zijn te reserveren vanaf 6 personen. Met minder personen reserveren is wel mogelijk maar de beginprijs vanaf 6 personen blijft dan wel gehandhaafd.
 • Individueel inschrijven voor workshops is soms mogelijk. Bij voldoende aanmeldingen zal er in overleg een datum gepland worden voor de workshop. Wij kunnen echter geen termijn aangeven waarin dat zal gebeuren. Daarin zijn we afhankelijk van de aanmeldingen
 • Bij workshops en vriendinnendagen zijn koffie, thee, diverse frisdranken en versnaperingen inbegrepen (bij vriendinnendagen ook de lunch en het bittergarnituur). Extra’s zoals b.v. een High Tea, chocoladefontein, lunch of diner zijn tegen vergoeding bij te reserveren (vraag naar de mogelijkheden).
 • Wij werken niet met vaste reserveringstijden. De arrangementen zijn van maandag t/m zaterdag mogelijk, mits de dagen niet volgeboekt zijn. Starttijden voor een avondworkshop zijn uiterlijk 19.00/19.30 uur. Dagarrangementen starten in de regel tussen 10.30 en 11.00 uur tot circa 16.30/17.00 uur maar deze tijden kunnen desgewenst ook aangepast worden. Bij uitzondering kunnen wij ook arrangementen op zondag verzorgen. Hiervoor geldt dan wel een minimum aantal deelnemers van 12 personen.
 • Bij veel workshopactiviteiten is het mogelijk dat de kleding niet geheel schoon blijft. Wij stellen daarvoor gratis schorten ter beschikking. De keuze is vrij of u deze draagt maar wij raden het wel aan. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade en vlekken die ontstaan als gevolg van de activiteiten.

Naast workshop voor volwassenen zijn ook workshop voor kinderen mogelijk.